5/5/07

MyLifeBits: tota una vida en bits

MyLifeBits és un projecte de Microsoft Research que pretén la increïble tasca de gravar tota una vida a l'ordinador: tot el que una persona fa, veu, sent, llegeix... tot, quedarà registrat. Per a aquest experiment, és el propi investigador del projecte, Gordon Bell, de 71 anys, qui actua com a conillet d'índies i registra tot el que fa a la seva vida des de fa sis anys. Assegura que la memòria fa la vida més rica i que tot i que la té bona ara per ara, vol assegurar-se que "recordarà" la seva vida quan ho necessiti.

Que com ho fa? Doncs l'home porta penjada del coll una càmera que cada 30 segons fa una fotografia del que té davant i enregistra constantment el so del seu voltant. Compta amb un bon gruix d'eines que li permeten digitalitzar fotografies, factures, revisions mèdiques i un munt ingent de documentació que va engreixant la memòria de la seva vida. Assegura que té digitalitzades més de 50.000 fotografies familiars, 15.000 documents Word o PDF, més de 100.000 e-mails, 1.300 vídeos,... També guarda les seves trucades telefòniques i les planes web que visita. Porta amb ell un sistema GPS marca en un mapa els llocs per on va passant i hi relaciona les fotos que va captant en cada moment. I guarda totes les seves converses amb el Messenger i a qualsevol xat. Increïble, no?

Aquest no és el primer i segur que no serà l'últim projecte que pretén enllaunar la memòria però sí que està sent força sonat. Si us interessa podeu veure al propi Bell explicant en una entrevista a la CBS el perquè del projecte. També podeu veure una presentació (un ppt) de Bell i el seu equip explicant els detalls de MyLife Bits.

I jo em pregunto: és que anem cap a una vida on no tindrem ni la necessitat de recordar ni la oportunitat d'oblidar? Jo, companys, espero que no!