28/5/07

El copyright... amb humor!

Via Boing Boing, he descobert un curtmetratge divertit i realment interessant sobre el tema del copyright. És un vídeo de 10 minuts fet per Eric Faden, professor de la Bucknell University, que explica el concepte del copyright i la llei del copyright, així com els seus límits i la definició del fair use (ús legítim o raonable d’una obra). Aquí en teniu més informació.

L’interessant és que ho explica precisament amb fragments de pelis de Disney, defensora a ultrança del copyright, però sense vulnerar la llei. Suposo que no la viola al límit però és increïble com està fet: només amb imatges de Disney, amb el logotip, format (el conte que s’obre, capítols,...) i la música! Però amb fragments petits, paraules úniques o frases curtes que acaben articulant el discurs. A més, el curt juga amb els termes en anglès per a donar títol a la seva obra A Fair(y) Use Tale. Tot plegat molt enginyós, al meu entendre.

El vídeo:

3 comentaris:

Leonor de Diego Trepat ha dit...

Realment és curiós fins on arriba l'originalitat del pensament, aquest senyor ha tingut una magnifica idea en escenificar el tema del copyright
Felicitats per la tovalla.
Leonor.

lida ha dit...

Com s'ho curren!! m'he mirat un trosset.. però quina passada!!
salut!!

mnovoam ha dit...

La veritat és que estic d'acord. Jo, de gran, vull ser així d'imaginativa! ;-)

Àngels